Csináld azt, amit szeretsz, ami igazán boldoggá tesz.

Süss, főzz,utazz!

Süss, főzz,utazz!

Bodzaszörp

2019. június 17. - süss.főzz.utazz

Hozzávalók:

  • 80-100 virág
  • 10 kg cukor
  • 10 l víz
  • 6-7 citrom leve
  • 1 teáskanál nátrium-benzoát

Elkészítés:

Fontos, hogy ne autóút mellől szedjük a virágot‼️ Próbáljunk meg minél szebbeket, egészségesebbeket szedni. Figyeljünk, hogy ne legyen levéltetű rajta. Ne mossuk meg, hisz akkor pont a számunkra hasznos virágportól szabadulnánk meg. 

Karamellizáljunk a 10 kg cukorból 0,5-1 kg-ot, attól függően mennyire szeretnénk sötét színű szörpöt kapni. Ha ez kész, öntsük fel 1 l vízzel és addig forraljuk, ameddig fel nem olvad. (Ez a folyamat akár el is hagyható.) A fennmaradó mennyiségű cukorból és vízből szirupot fűzünk. Ha ez felforrt, a két szirupot összeöntjük és kicsit forraljuk még. Ha kihűlt, beletesszük a kifacsart citromok levét  és a nátrium-benzoátot. Aki szereti, tehet bele nyugodtan citromkarikát is, de fontos, hogy kezeletlen héjú legyen. Ugyan ellenemre vall a tartósítószer használata is, igyekszem kerülni, de a bodzaszörpnél még nem mertem elhagyni. Ha ezeket a hozzávalókat jól elkavartuk a szirupban, jöhet bele a virág. Pár napig hűvös helyen letakarva állni hagyjuk és naponta egyszer megkavarjuk. Ha kész, a tetejéről leszedjük a virágokat, szűrön keresztül sterilizált üvegekbe töltjük.

Azért szeretem ilyen cukor-víz aránnyal készíteni, mert így nem a vizet tároljuk a polcon. Szerintem nagyon könnyű elkészíteni, nem sok macera van vele. Sok sikert hozzá!

img_20190612_235817_680.jpg


Ha tetszett a bejegyzés kövesd a blogot és kövess Instagramon is, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://sussfozzutazz.blog.hu/api/trackback/id/tr414898412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása